Jól sikerült az idei Bodnár Bertalan Teljesítménytúra és Maraton!

Az érdeklődőkkel, családtagokkal együtt 200 főnél is többen látogattak el a rendezvényre. Az idő nyáriasan meleg, napfényes volt, a Tisza egy különleges zöld mezőre hasonlított a vízfelületet beborító „rucaöröm” miatt. A hetek óta tartó szárazság következtében ideálisak voltak a terepviszonyok a Mártélyi Természetvédelmi területen mind a kerékpárosoknak, mind a futó és gyalogos túrázóknak.

Mintegy 70 fő segítette a rendezvény zökkenőmentes lebonyolítását. A Hungarian Flyers Kerékpáros Klub és a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány önkéntes aktivistái mellett sok diák segítőnk is volt a város több középiskolájából, akik közösségi szolgálatuk keretein belül vettek részt a lebonyolításban. KÖSZÖNET A DIÁKOKNAK!

A Hódmezővásárhelyi Rádió Klub több megfigyelőállomást üzemeltetett az előző évekhez hasonlóan, hogy senki ne maradjon kint terepen. A résztvevők biztonságára nem csak ők, de az Alföld Ambulance mentőegysége is vigyázott az idén is négy fővel és egy jól felszerelt esetkocsival.

Az idei eredményhirdetés megható mozzanata volt, amikor a 2017-es rendezvény egyik szívroham miatt kishíján elvesztett versenyzőjét és a mentőszolgálat tagjait köszöntötték a szervezők. A tavaly „újraszületett” kerékpáros társunk az idén is részt vett a versenyen, és megmentőivel összekapaszkodva, megkönnyezve együtt örülhettünk teljes felépülésének, és a versenyen elért eredményének. Mi is történt? A tavalyi verseny befutói között rosszul lett az egyik kerékpáros. A mentőszolgálat jelen lévő munkatársai nagy szakmai hozzáértéssel látták el (háromszor élesztették újra…), majd állapotának stabilizálása után a Szegedi Egyetem Kardiológiai Központjába szállították. A koszorúér elzáródás feloldása olyan rövid időn belül megtörtént, hogy a szívizom nem károsodott… Kerékpáros társunk mára már ismét teljesen egészséges, és a szeretett szabadidő sportjáról sem kellett lemondjon! KÖSZÖNET MENTŐS BARÁTAINKNAK!

Ez az eset is aláhúzza a laikus újraélesztés oktatásának fontosságát, melyet alapítványunk évek óta szervez és támogat. A rendezvény Családi Kalandtúrájának egyik állomása is ezzel foglalkozott. Az idén egy harmadéves orvostanhallgató végezte elkötelezett szakmai felkészültséggel és lelkesedéssel az oktatást, de volt már a korábbi években rezidens orvos, vagy sürgősségi ápoló is, akik szintén önkéntes alapon végezték szolgálatukat. KÖSZÖNET ÉRTE!

Az idén a Tesco Hipermarket Üzletlánc pályázatot hirdetett helyi közösségi programok támogatására magyarországi civil szervezetek részére, akik között 40 millió forintot osztott szét. A 344 pályázat közül 168-at tartottak támogatásra érdemesnek, köztük alapítványunk pályázatát is. KÖSZÖNET A TESCONAK, és a szavazataikat leadó vásárlóknak!

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a kezdetektől (2011) támogatja rendezvényünket a helyszín biztosításával. Az idén első alkalommal tisztelte meg jelenlétével a versenyt a város polgármestere, aki a nyerteseknek a díjakat is átadta. KÖSZÖNJÜK DR. MÁRKI-ZAY PÉTERNEK!

Hosszan sorolhatnánk azokat a magánszemélyeket, vállalkozásokat, akik nélkül ez a rendezvény nem lehetne olyan sikeres, hogy már a kilencedik alkalomra készülhetünk 2019-ben. KÖSZÖNET MINDEN SEGÍTŐNKNEK!

Képek itt láthatók:
https://drive.google.com/open?id=19bbHL7MAk0_rQUMvAezAk7aVO_omqnO3
https://drive.google.com/drive/folders/1EWYPR8wvk3yI-CCd3LTXNtksx7b5qkSA

Previous Image
Next Image

info heading

info content