Mozgás éjszakája – 2018

Csatlakozva az EVP-Egészségfejlesztési Iroda által immár 4. éve meghirdetett „Mozgás Éjszakája Hódmezővásárhelyen” programsorozathoz 2018. augusztus 3-án egy 20 km-es kerékpártúrát szervezett a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány a Holt-Tisza mellett elhelyezkedő mártélyi üdülőkörzetbe.

Az alapítvány aktivistái a Népkert bejáratánál, a Székelykapunál várták a résztvevőket 20 órától. Felajánlottak mindenkinek egy fél literes ásványvizet, egy almát és kölcsönbe 10 db világítós kerékpáros sisakot. A túrázókat az alapítvány és a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub túravezetői és egy biztonsági autó kísérte el az útra.

A regisztrált 52 fő kerékpáros 21 órakor indult a városon át, végig kerékpárúton.

A város határától, a régi Vámház után – az elmúlt évek tapasztalata alapján – Mártélyig már nem volt megállás. A falun áthaladva a kerekezők megérkeztek a Holt-Tiszaág melletti üdülőkörzetbe, a Bodnár Bertalan Természetvédelmi és Oktatóközponthoz.

Rövid pihenő után 22 óra 30 perckor indultak vissza Hódmezővásárhelyre az éjszakai kerékpáros túrázók. A túrán részt vett Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Márki-Zay Péter is egyik fiával. A városhatárig maradtak együtt a kerékpárosok, és a kísérőautó is idáig követte őket. A régi Vámháztól minden résztvevő saját otthona fele vette az irányt…

Az 52 résztvevő életkora 7 és 65 év között változott, és a legtöbben a 40 – 60 év közötti korosztályból kerültek ki. A férfi – nő arány egy kicsit a hölgyek javára billent:

 

Az eseményhez kapcsolódó közleményünk:

Közlemény

Az eseményt hirdető plakátunk:

Köszönet
Previous Image
Next Image

info heading

info content