Kerékpárút túra

2018. november 3-án egy kerékpártúrát szervezett az alapítvány a tavalyi 47-es elkerülő út átadás előtti kipróbálásához hasonlóan, most a Hódmezővásárhelyt Makóval összekötő kerékpárút kipróbálására.

A késő őszi kellemes napsütéses időben megrendezett kerékpártúrára 10 órakor a Kossuth téren lehetett jelentkezni. Az alapítvány önkéntesei segítettek a regisztrációban, ásványvizet osztottak és kerékpáros sisakokat kölcsönöztek a résztvevőknek. Nagyon sokan voltak kíváncsiak az új kerékpárútra és a túrával egyidőben Makóról is indult egy kerékpáros csapat, akikkel Maroslelén találkoztak össze a vásárhelyiek. A regisztrációra azért van szükség a kerékpártúrák előtt, mert a regisztrációs lapon szereplő aláírásával minden résztvevő elfogadja a „túraszabályzatot”, amelyben nyilatkozik arról, hogy a kerékpártúra technikai és emberi feltételeinek birtokában van. A kerékpártúrához közúthasználati engedélyt kért, és kapott az alapítvány a Polgármesteri Hivatal Lakosságszolgálati Irodájától.

A városon belül a szép számú kerékpáros útvonalát a rendőrség példa értékűen biztosította. A város közigazgatási határáig ez a figyelmes segítség kísérte a túrázókat egészen a M43-as autópálya és a kerékpárút kereszteződéséig. Köszönet a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti munkatársainak!

Délben érkeztek a túrázók Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Márki-Zay Péter vezetésével Maroslele főterére, a Római Katolikus Templom elé. Itt találkoztak a maroslelei vendéglátókkal és a makói kerékpárosokkal a vásárhelyiek. Közös fényképezkedés és fél órás pihenő után indultak vissza a túrázók a kiváló minőségben megvalósult kerékpárúton Hódmezővásárhely felé.

A túrázók 40 km-t tettek meg az oda-vissza úton. A 129 regisztrált túrázó legfiatalabb résztvevője 5 éves, a legidősebb pedig 83 éves volt. A résztvevők 2/3-a 40 év feletti, a gyermekek 10, míg a 60 év felettiek 25%-át tették ki a kerekezőknek. Nyarat idéző novemberi napsütéses időben, jó hangulatú szabadidős programon vettek részt a túrázók.

A túraszabályzat az alábbiakban olvasható:

Túraszabályzat
Previous Image
Next Image

info heading

info content