Jótékonysági futás

A Szegedi Egyetem Gyermeksebészeti Klinikájának támogatására jótékonysági futóversenyt szervezett a hódmezővásárhelyi Kun Hajnalka, aki a Gyermeksebészeti Osztályon dolgozik. A több mint ötven éve alapított osztály látja el a régió gyermeksebészeti eseteit. Így a hódmezővásárhelyi gyermekek sebészeti ellátása is ott történik. A jótékonysági futás szervezőjének megkeresésére a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány is beállt a támogatók közé, és nemcsak anyagi támogatással (50 ezer forint), hanem személyes részvétellel is segítette a program megvalósítását. Bakos Erika kurátorunk a regisztrációnál segédkezett, Kruzslicz Imre kurátorunk a szegedi célállomást biztosította (Ford-Hovány parkoló), az alapítvány alapítója pedig személyes példamutatással vett részt a futáson… A 160 regisztrált résztvevő különböző kategóriákban, különböző távokat futott le a hódmezővásárhelyi Népkert futópályáján, illetve a 47-es út mellett, a Vásárhely – Szeged közötti kerékpárúton (1 km-től a félmaratoni távig, 21 km-ig). A bemondó Kandó Tamás sportújságíró biztosította a remek hangulatot, és Máté Gergő 4 danos Taekwondo mester az alapos bemelegítést!

A Gyermekklinika Sebészeti Osztályának egyik vezető orvosa, Dr. Vízi András gyermeksebész, aki a mostani jótékonysági futással immár több, mint tucatnyi félmaratont futott le az elmúlt 4 évben, így méltatta a rendezvényt:

„EZ EGY PROFI FUTÓESEMÉNY VOLT: barátsággal, éremmel, sütivel, frissítéssel, útvonalbiztosítással, önkéntesekkel. Egy valami nem volt: verseny! Csak a futás adta Öröm és a közös sport adta Összetartozás!

Nagyon Köszönöm! Remekül éreztem Magam!
Sok érmem van már, de ez az egyik LEGSZEBB!

Örömmel vettünk részt mi is az alapítvány nevében a jól sikerült rendezvényen:

Dr. Berényi Károly, Bakos Erika, Kruzslicz Imre

Kérelem
Previous Image
Next Image

info heading

info content