Veterán kerékpártúra

2018. június 2-án a Vásárhelyi Veterán Kerékpárosok és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ közös szervezésében megvalósult Veterán Kerékpáros Találkozó rendezvényéhez csatlakozott a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány és az EVP Egészségfejlesztési Iroda, egy kerékpártúrával.

A kerékpártúra hossza 35 km volt. A Művelődési Központ elöl indultak a túrázók, akik között több veterán kerékpáros tekert muzeális értékű kerékpárjaikon. A várost a Zrínyi utcán elhagyva a Tisza folyóhoz tartó Bodzási úton haladtak a felújított tanyai iskola épületéig. Rövid pihenő után tovább indultak a tiszai árvízvédelmi gátig, majd a gát tetején húzódó földúton folytatták útjukat a körtvélyesi csendőrlaktanyáig. Ezzel a kerékpártúra felét tették meg a kirándulók. A volt csendőrlaktanyában korhű berendezéssel kis múzeum fogadta az érdeklődőket, ahol például Rózsa Sándor, a híres betyár elfogására való eredeti felhívó plakát is látható. A múzeumot és az épületet karbantartó Sonkoly Ágnes és családja vendégelte meg a népes kerékpáros csapatot. Jó ízű falatozás és beszélgetés, kb. fél órás pihenő után indultak tovább a túrázók Mártély irányába a Tisza kanyarulatait követő árvízvédelmi földgát gerincén haladva. Mártély a régi halászfalu, ma kedvelt üdülő és horgászhelye a környékbélieknek. Hódmezővásárhelyig biztonságos kerékpárúton haladhattak a kirándulók. A város határában Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Márki-Zay Péter fogadta a túrázókat, stílszerűen kerékpáron, majd elkísérte a csapatot a belvárosba. A találkozó közös fényképezéssel zárult és azzal a fogadalommal, hogy jövőre ismét örömmel jönnek a veterán bringások Vásárhelyre!

A 46 regisztrált résztvevő többsége a 30 év feletti korosztályból tevődött össze. Örvendetesen sokan voltak a 60 év felettiek is. Ezt a túrát a férfi túlsúly jellemezte. A legfiatalabb résztvevő 4 éves, a legidősebb pedig 70 éves volt. ! A kerekezők 4 óra alatt tették meg a túratávot, ami főleg a veterán velocipéd járműveket tekerők részéről, nem volt kis teljesítmény…

veteran_plakat
Previous Image
Next Image

info heading

info content