K-vitamin adomány

2019-ben többször is átmeneti K-vitamin beszerzési akadály adódott Hódmezővásárhelyen. Az újszülöttek és az anyatejjel táplált csecsemők számára fontos vitaminról lévén szó, felhívást intéztünk a közösségi médiában, az alapítvány székhelyén működő gyermekorvosi rendelés Facebook-oldalán, melyben támogatást kértünk egy kis vitamin-depó létrehozása érdekében. Ebből azután térítésmentesen segíthetjük ki azokat a családokat, ahova kisbaba érkezik, de a szülők nem tudják beszerezni a vitamint…

Felhívásunkra sokan elhozták a saját csecsemőjüknek már nem szükséges, megmaradt K-vitamin ampulláikat, amit így utólag is nagyon köszönünk minden felhasználó család nevében.

Meglepetésünkre két külföldi vitamin-adományozó is jelentkezett!

Az egyik a magyar-szerb határhoz közeli Mohol községből, a Vajdaságból, Kelemen Zoltánné-től, aki 6 doboz (30 ampulla) K-vitamint juttatott el 2019. június 26-án a gyermekorvosi rendelőbe.

A másik felajánlás december 23-án, karácsonyra érkezett Németországból. Nagy Norbert kedves hódmezővásárhelyi barátunk, aki már több mint 20 éve él Németországban, nyár óta szervezi, hogy tudjon hozni K-vitamint a vásárhelyi babáknak, ha hazalátogat szülővárosába. Kérte az alapítványt, hogy írjon egy adománykérő levelet a Kölnben, a lakhelyéhez közel működő gyógyszertár vezetőjének (Edith Bennack). Ez meg is történt, és a gyógyszerésznő jóvoltából újabb 6 doboznyi adomány, Norbi segítségével, célba ért.

Köszönjük a határainkon túl élő magyarjaink segítségét!!!

kérelem
K-vitamin_levél