Fehértó Napja 2017

2017. szeptember 16-án, szombaton kerül megrendezésre a XVII. Fehértó Napja Kardoskúton, a Kőrös-Maros Nemzeti Park fokozottan védett területén, a volt csendőrlaktanya ma, Pusztamúzeum udvarán.

Az idén immár 11. alkalommal indulunk neki a túrának délelőtt 9 órakor Hódmezővásárhelyről, a Népkert bejáratánál lévő Székely kaputól Csomorkány, Kardoskút irányába. A nemzeti park területen található fából ácsolt magaslesekről lehet ilyenkor távcsővel megfigyelni a szikes tó környezetét, állat és madárvilágát. Természetvédelmi szakemberek állnak az érdeklődők rendelkezésére. A tómeder ebben az időszakban többnyire száraz lábbal bejárható… A híres szürkemarha csordát is kihajtják az országút mellé legelni, a látogatók örömére. A múzeum környékén színes népi kirakodó vásár, kulturális műsor, sólyombemutató, bográcsos ebéd várja a vendégeket.

A túra hossza oda-vissza 60 km, vezetője Kruzslicz Imre kerékpáros barátunk volt, aki nemcsak a Hungarian Flyers Kerékpáros Klubnak, de a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítványnak is oszlopos tagja… https://hu-hu.facebook.com/hgyea.vasarhely/

Jövőre ismét megyünk! Tartsanak velünk!

A részletes tájékoztató letölthető innen: Tájékoztató